manji požari u požeško-slavonskoj, dubrovačko-neretvanskoj i šibenskoj županiji

U Požeškoslavonskoj županiji jučer je zabilježeno pet požara s manjom materijalnom štetom, izvijestio je jutros Državni centar za obavješćivanje. L

U 10,17 sati planuo je požar između Seovaca i Komušine, kojeg su gasili vatrogasci javne vatrogasne postrojbe (JVP) i dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) iz Požege, a izgorjelo je oko četiri hektara uglavnom trave i niskog raslinja.

U 12,10 sati izbio je požar ispod mjesta Mitrovac. Gasili su ga vatrogasci JVP i DVD iz Kutjeva, a izgorjelo je oko dva hektara suhog lišća u šumi.

U 12,45 sati izbio je požar u Marinom Selu kod Pakraca. Vatri su gasili varogasci DVD iz Marina Sela, a izgorjelo je trave i suhog raslinja na površini od jednog jutra.

U 15,20 sati planuo je požar u Pakračkim vinogradima. Gasili su vatrogasci DVD Pakraca, no gašenje je bilo otežano zbog miniranog područja i aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave na mjestu požara.

U 18,20 sati planuo je požar u Kusonjama, također u miniranom području.

Jučer je zabilježen i požar u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, koji je izbio oko 15,20 sati na brdu Gornja gora iznad mjesta Komin. Vatrom je bilo zahvaćeno oko 5000 četvornih metara trave i niskog raslinja, a požar su ugasili vatrogasci iz DVD Ploče s jednim vozilom, uz pomoć mještana.

U Šibenskoj županiji jučer je zabilježeno devet požara s manjom materijalnom štetom.

(Hina) pp/sp sp

Pročitajte više