Mesić: Meni se taj Janša čini neuravnotežen; Kosor: Je, je, je

IAKO su predsjednik države Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i bivši predsjednik Stjepan Mesić toplim riječima javno pozdravili pozitivan ishod referenduma u Sloveniji, a premijerka uz to najavila i razgovore sa slovenskim šefom oporbe Janezom Janšom, čini se da stvarni stavovi hrvatskog državnog vrha o Janši, žestokom protivniku arbitraže, i nisu baš toliko topli.

Naime, našu je političku trojku u trenucima dok su na tribini Transparency Internationala razmjenjivali ne tako pozitivna mišljenja o slovenskom oporbenjaku, ulovila kamera jedne komercijalne televizije. "Ali taj Janša, on se meni ne čini baš sasvim uravnotežen" sumnjičavo je konstatirao Mesić. "Iako, ja mislim, ono što je izjavio s ovim zauzimanjem, vjerujem da je to bila bomba za referendum" iznio je svoj stav Josipović, a premijerka je na to dodala samo "Je, je, je!".

Potom su mirno, kao da se ništa nije dogodilo, glasno nastavili sa hvalospjevima na račun slovenske političke mudrosti i novog koraka u izgradnji dobrosusjedskih odnosa, a premijerka je uz to naše susjede pozvala da i ove godine u većem broju posjete jadransku obalu. 

Pročitajte više