Mesić o Sanaderovu putu u New York: Ne vjerujem da se tako pokušava vratiti u politiku

STJEPAN MESIĆ u New Yorku nije dogovorio sastanak s Ivom Sanader, iako će i bivši premijer narednih dana boraviti u američkom velegradu. "Nisam od njega čuo da dolazi u New York. Niti od bilo kojeg drugog službenog izvora", rekao je Mesić uoči putovanja na zasjedanje Opće skupštine UN-a.

Mesić se o Sanaderovom putovanju u New York raspitao i kod Stalne misije RH u tom gradu. "Nisu mi ni oni znali reći što se događa jer se ni njima nije javio", kaže Mesić, objašnjavajući da je za vijest o Sanaderovom putu u SAD čuo samo iz neslužbenih izvora.

Mesić nije želio dati sud na pitanje šteti li Sanaderov put u New York, gdje će bivši premijer držati govor na summitu Globalnog kreativnog vodstva u organizaciji Zaklade Louise Blouin McBain. Novinare je zanimalo smatra li predsjednik da je u ovom slučaju bivšem premijeru dana veća važnost nego aktualnoj premijerki.

"Ne znam cijelu istinu, nisam upoznat točno s čime se radi niti znam je li to gostovanje dogovoreno dok je Sanader još bio premijer ili nakon što je odstupio. Zato ne mogu ništa komentirati po tom pitanju. No, mislim da bi bilo dobro da je Sanader o svom odlasku u New York razgovarao s premijerkom Kosor i da usuglase stavove", kaže Mesić.

Na pitanje bi li sudjelovanje na konferenciji u New Yorku mogao biti prvi Sanaderov korak prema povratku u politiku, Mesić je odgovorio negativno. "Ne vjerujem da se Sanader u ovom trenutku planira vratiti u politiku. Ako se bude vraćao, to može biti nakon predsjedničkih izbora ili nakon parlamentarnih izbora. Ali sada bi to bilo preuranjeno", kaže Mesić.

Pročitajte više