Milan Bandić vratio se s bolovanja na posao

ZAGREBAČKI dogradonačelnik Milan Bandić danas se nakon dvomjesečnog oporavka od moždanog udara vratio na radno mjesto u Gradskom poglavarstvu i odmah najavio aktivno sudjelovanje u gradskim "temama i problemima" prije svega na osiguranju besplatnih udžbenika za osnovnoškolce i dovršetku "Dinamovog" stadiona.
"Već danas ćemo kontaktirati s nakladničkom kućom "Znanje" kako bi u potpunosti zatvorili tu temu prije početka školske godine", najavio je Bandić novinarima u svom uredu gdje će ostati dok ne sredi dokumente, a potom će razgovarati s gradonačelnicom Vlastom Pavić i suradnicima. Zatim, kaže, ide "na teren" u grad, gdje će razgovarati s građanima, što mu je kaže najdraže jer mu je Zagreb jako nedostajao.

Bandić očekuje da bi nastavak dogradnje "Dinamovog" stadiona trebao početi krajem rujna, čim se riješi žalba koju je Ministarstvu financija podnio jedan od mogućih investitora na javnom natječaju.

Zamoljen da komentira izjave HNS-ovog člana Poglavarstva Srećka Ferenčaka vezane za prodaju zemljišta "Mercatoru", Bandić je rekao da Ferenčakovo etiketiranje drugih najviše govori o njemu samome odbivši polemizirati s njim preko novina. "Reagiramo samo kad su projekti dovedeni u pitanje", rekao je Bandić napominjući da je protiv toga da se gradsko zemljište prodaje, pogotovo u bescjenje.

Na upit što sa sve češćim građanskim protestima i peticijama, primjerice protiv izgradnje benzinske crpke na Horvaćanskoj i zgrade u parku na Ferenščici te ukidanja parkirališta na Jagićevoj, Bandić je rekao da su se zbog godišnjih odmora nagomilali problemi koji će se, smatra, najbolje riješiti u razgovoru s građanima.

Osim rada na gradskim temama, Bandić je najavio i povratak stranačkom životu i rekao da će svoj dio posla odraditi i u SDP-u.

"Nastojat ću da odsada ne radim 16, nego samo 12 sati dnevno", rekao je Bandić.

Pročitajte više