Milinović: Paljenjem zastave HDZ-a dirate u osjećaje 230 tisuća članova naše stranke!

NAKON što je šef SDP Zoran Milanović izjavio kako mu nisu jasni ulični prosvjedi, čini se da mnogo toga nije jasno ni potpredsjedniku Vlade i ministru zdravstva Darku Milinoviću koji je paljenje zastave HDZ-a nazvao uvredom za 907.743 hrvatska građanina koji su glasali za tu stranku te konačni dokaz da iza prosvjeda stoji oporba.

"Maske su pale. Napokon je jučer viđeno da koalicija stoji iza tih prosvjeda", rekao je Milinović koji je kao dokaz svojih tvrdnji osim paljenja zastave HDZ-a naveo i činjenicu da su u prosvjedima sudjelovali stranački prvaci IDS-a Damir Kajin te laburista Dragutin Lesar.

"Paljenje zastave HDZ-a diranje je u osjećaje barem 230 tisuća članova HDZ-a jer zastava HDZ-a kao i zastave ostalih stranaka simboliziraju našu državotvornost", rekao je Milinović dodajući kako paljenje "nije dobro" kao i da prosvjednici "nemaju artikuliran i jasno određen cilj".

S Milinovićem se donekle složio i kolega potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Petar Čobanković nazvavši paljenje HDZ-ove zastave "izuzetno ružnom gestom.

"Paljenje zastave EU još je katastrofalniji čin", rekao je Čobanković.

Pročitajte više