Ministar Šuker putuje u Amsterdam na pregovore o financijskoj suradnji s Nizozemskom

HRVATSKA je kao članica nizozemske Konstituence pri Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu nedavno primila od Nizozemske velik iznos bespovratnih sredstava.

U travnju ove godine Hrvatska i Nizozemska potpisale su dvije darovnice, kojima se financira aktivnost iz područja upravljanja ljudskim potencijalima i sustava poslovnog izvještavanja. U tijeku je i provedba još dvije darovnice u vrijednosti 7,2 milijuna dolara.

Mogućnost daljnjeg financiranja ostalih projekta u Hrvatskoj, razmotrit će se na sastanku Konstituence Svjetske banke i MMF-a, koji se održava od 6. do 8. lipnja u Amsterdamu. Hrvatsko izaslanstvo na sastanku predvodi ministar financija Ivan Šuker.

S glavnim direktorom MMF-a, Dominique Strauss Kahnom i nizozemskim ministrom financija, Wouterom Bosom, zajednički će se susresti izaslanstva Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke.

Šuker će sa Strauss Kahnom razgovarati o tekućim gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj, ali i o napretku Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji. Tema će biti i daljnja suradnja s MMF-om, kao i izmjena njegovog statuta. S Bosom će razgovarati o bilateralnoj financijskoj suradnji između Hrvatske i Nizozemske.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više