MINISTAR ZDRAVSTVA: U CRNOJ GORI NEMA SMRONOSNE UPALE PLUĆA

Crnogorski ministar zdravlja dr. Miodrag Pavličić izjavio je u ponedjeljak navečer da u Crnoj Gori nema oboljelih od atipične smrtonosne upale pluća, te da "nema mjesta panici". L

On je ipak preporučio građanima da izbjegavaju javne skupove i posjete bolnicama, a zdravstvenim ustanovama u kojima se liječe oboljeli od respiratornih infekcija, sugerirao je povećan oprez i uporabu zaštitnih maski.

Crnogorsko Ministarstvo zdravlja prenijelo je poruku Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u vezi s pojavom atipične upale pluća nepoznatog podrijetla.

Savjetuje se da se svi putnici, koji su od 1. veljače boravili u regijama gdje se pojavio taj sindrom, a imaju simptome respiratorne infekcije s povećanom temperaturom, većom od 38 stupnjeva, uključujujući kašalj, otežano disanje i gušenje, hitno jave zdravstvenoj ustanovi.

Slijedeći upute Svjetske zdravstvene organizacije, Ministarstvo zdravlja Crne Gore ne preporučuje ograničavanja putovanja, ali savjetuje da se, ako je nužno, ta putovanja odgode.

Pročitajte više