Ministarstvo poduprlo projekt "U škartoc otpadak, a ne glavu"

MINISTARSTVO zaštite okoliša i prostornog uređenja financijski je poduprlo projekt riječke nevladine udruge Spirit "U škartoc otpadak, a ne glavu" koji edukacijom i kreativnim akcijama nastoji utjecati na ekološku svijest građana i turista.

Gomilanje otpada na plažama, zelenim površinama i uz more tijekom ljeta predstavlja velik problem, a jedan od glavnih razloga neefikasnog svakodnevnog skupljanja otpada je neodgovoran odnos turista prema okolišu, navodi Ministarstvo u današnjem priopćenju.

Udruga Spirit taj problem nastoji riješiti dijeljenjem edukativnih letaka po plažama, u trgovinama, ugostiteljskim objektima, te kroz rad s djecom i umjetničke radionice.

Tijekom kolovoza Spirit će obići nekoliko mjesta na otoku Krku i Kvarneru, a u Mošćeničkoj dragi priredit će završnu multimedijalnu prezentaciju akcije.

Projekt "U škartoc otpadak, a ne glavu" na jesen će biti predstavljen u riječkim školama u sklopu predstavljanja Nacionalnog programa djelovanja za mlade, navodi Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Pročitajte više