Ministarstvo pravosuđa: Neće biti izbora za Općinsko vijeće Fužina

MINISTARSTVO pravosuđa, uprave i lokalne samouprave hitno će predložiti Vladi da poništi odluku o raspisivanju izbora za Općinsko vijeće Fužina, nakon što je tek danas obaviješteno da je tamošnje općinsko vijeće ipak konstituirano, priopćeno je iz tog Ministarstva.

Ponovljene izbore Vlada je raspisala za 13. srpnja jer se Općinsko vijeće Fužina nije konstituiralo u roku od 90 dana od objave službenih rezultata izbora održanih 5. siječnja. No, u Ministarstvu pravosuđa kažu da je tek danas utvrđeno da je Općinsko vijeće ipak konstituirano, te da stoga izbore nije ni trebalo raspisivati. Ministarstvo će zbog toga predložiti Vladi da na ovotjednoj sjednici van snage stavi Odluku o raspisivanju ponovljenih izbora.

U Ministarstvu objašnjavaju da ih je u dva navrata, 12. veljače i 14. ožujka, predstojnica Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije službeno izvijestila da se Općinsko vijeće nije konstituiralo. Sukladno tomu u Ministarstvu su, kako kažu, pripremili odluku o raspisivanju novih izbora.

Tvrde da im ni predstojnica, ni Vladin povjerenik, a ni nadležni iz Općine Fužine nisu dostavili nikakvu obavijest da se Općinsko vijeće u zakonskom roku ipak konstituiralo.

Naknadnom provjerom, tek danas je utvrđeno da je od predstojnice Ureda umjesto zapisnika sa sjednice od 17. veljače na kojoj je konstituirano Općinsko vijeće, zaprimljen zapisnik sa ranije sjednice, održane 3. veljače, na kojoj se Vijeće nije uspjelo konstituirati, kažu u Ministarstvu.

Tek po današnjoj objavi odluke o raspisivanju ponovnih izbora, nakon usmenog traženja, općinski načelnik Fužina Josip Radošević telefaksom je Ministarstvu dostavio zapisnik iz kojeg se vidi da je Općinsko vijeće ipak konstituirano 17. veljače, dakle u zakonskom roku.

U Ministarstvu tvrde da je predstojnica Ureda istovrsne materijale o konstituiranju Općinskog vijeća također dostavila tek danas.

Pročitajte više