Ministarstvo zbunjeno izjavom o preuzimanju MedILS-a

U MINISTARSTVU znanosti, obrazovanja i športa kažu da je država ispunila sve svoje obveze glede preuzimanja zgrade Mediteranskoga instituta za istraživanje života (MedILS) u Splitu od njezinih korisnika te da izjavu "možda danas, ovaj tjedan ili za tri tjedna" smatraju vrlo zbunjujućom.

"Izjavu akademika Vlatka Silobrčića smatramo neozbiljnom jer je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa još jučer bilo spremno predati zgradu MedILS-a korisnicima", izjavio je danas za Hinu visoki izvor u Ministarstvu u povodu jučerašnje izjave akademika Silobrčića, predsjednika Upravog vijeća MedILS-a, jednom dnevnom listu, da će zgrada MedILS-a biti preuzeta "možda danas, ovaj tjedan ili za tri tjedna, sve ovisi o sporazumu".

"Država je ispunila sve svoje obveze pa je izjava možda danas, ovaj tjedan ili za tri tjedna vrlo zbunjujuća i za Ministarstvo, i za cijelu akademsku zajednicu koja nestrpljivo očekuje stvaran početak rada MedILS-a", rečeno je u Ministarstvu.

Prije mjesec dana u povodu održavanja međunarodnoga znanstvenog skupa o etici u MedILS-u akademik Miroslav Radman, osnivač Instituta, izjavio je kako taj skup nije početak rada, već prvi skup u MedILS-u.

Najavio je tada kako bi Institut trebao biti svečano i službeno otvoren u travnju iduće godine do kada bi za rad trebao biti spreman i laboratorij.

Tomu će prethoditi, kako je rekao, prvi sastanak Međunarodnoga znanstvenog vijeća, krovne ustanove MedILS-a, koja će određivati znanstvenu politiku Instituta.

Foto: Arhiva

Pročitajte više