Ministarstvo zdravstva: Dosad oko 200 pritužbi građana zbog štrajka liječnika

MINITARSTVO zdravstva primilo je dosad oko 200 pritužbi građana koji se žale na postupanje liječnika tijekom štrajka.

Prema dojavama pacijentica, na ginekologiji zagrebačke Opće bolnice Sveti duh odbijeno je nekoliko ultrazvučnih pregleda trudnica. Među odbijenima je i pacijentica u 31. tjednu trudnoće.

U KBC-u Osijek danas je odbijen naručeni onkološki pregled, u kirurškoj klinici vađenje šavova nakon operacije, a na otorinolaringologiji uklanjanje krajnika i pregled izraslina na ruci.

U dječjoj klinici splitskog KBC-a odbijena je, prema informaciji pacijenta, naručena operacije hernije (kile), a na kirurgiji karlovačke Opće bolnice postoperativni pregled čira.

U Klinici za kardiologiju KBC-a Zagreb liječnik je odbio izdati potvrdu o uzroku smrti, a u Traumatološkoj klinici liječnik je odbio primiti pacijenta s uputnicom za hitnu ambulantu.

U dubrovačkoj Općoj bolnici, na odjelu plastične kirurgije odbijen je pregled promjena na izraslinama na tijelu (sumnja na karcinom), a na kardiologiji iste bolnice odbijena je operacija dojke.

Ministarstvo zdravstva sve primljene pritužbe upućuje bolničkim upravama koje će morati provesti istragu, a utvrđeni radni prekršaji bit će sankcionirani.

Građani kojima su uskraćena prava mogu se obratiti na besplatni telefon Ministarstva zdravstva 0800-200-063.

Pročitajte više