Ministra Horvata pitali o Kuščeviću, on spomenuo "ugled HDZ-a"

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

MINISTAR gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas je pred novinarima komentirao aktualne političke događaje.

Između ostalog, osvrnuo se na pretres kuće na Braču bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića i zaključio da to šteti ugledu HDZ-a.

"Nisam jedan od onih koji love vruće krumpire"

"Nisam jedan od onih koji komentiraju ili love vruće krumpire i vruće loptice. Pustit ću da nekoliko puta ta loptica odskoči, a kroz par dana kada se ti izvidi završe i kada dobijemo neke relevantne informacije biti ćemo sigurno pametniji i znati o čemu se točno radi. Pa meni je potpuno normalno da netko ne očekuje kazneni progon", rekao je Horvat.

"Pa ova aktivnost koja se sad događa, da, šteti ugledu HDZ-a", dodao je.

Najavio je i kako će policijski izvidi u nekretninama čiji je vlasnik bivši ministar uprave i politički tajnik HDZ-a zasigurno biti tema sjednice Predsjedništva HDZ-a. Ustvrdio je da će nakon te sjednice biti više komentara o Kuščeviću te da je jučerašnje događaje najpozvaniji komentirati predsjednik HDZ-a Andrej Plenković.

Priopćenje USKOK-a

Podsjetimo, policija je jučer upala u kuću Lovre Kuščevića na Braču zbog afere koju je otkrio Index. Riječ je o dodjeli POS-ovih stanova iz 2010. godine, a odluku je donosila Općina dok je načelnik bio Kuščević.

"Povodom brojnih zaprimljenih novinarskih upita vezanih uz medijske objave o pretragama nekretnina na otoku Braču, obavještavamo da se navedeni izvidi provode u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) te uz prethodno pribavljene sudske naloge.

O daljnjem postupanju u ovom predmetu USKOK će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena", priopćili su iz USKOK-a.

Pročitajte više