Ministrica Divjak odbrusila Bandiću: "Sve je rekao odgovorom koliko će uložiti u opremu škola"

Foto: Igor Šoban/Pixsell

MILAN Bandić održao je konferenciju za novinare pod nazivom "Vjeroučitelj Bagarić ukrao je Božić, ministrica Divjak školske praznike". Bandić je ustvrdio da se informatika želi uvesti kako bi se izbacio vjeronauk iz škola, a sad je reagirala i ministrica Blaženka Divjak. Bandiću je poručila da je sve pokazao time što Grad planira uložiti 0 kuna u opremanje škola.


"Žao mi je, ali doista ne mogu polemizirati o obrazovnoj reformi s nekim tko ne vlada osnovnim pojmovima i konceptima. Gospodin Bandić je sve svoje adute pokazao onog trenutka kad je na upit ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola, Grad odgovorio s 0 kuna", rekla je za Index Blaženka Divjak.

>>Bandić: Informatika se uvodi da bi se istjerao vjeronauk

Bandić: Pod kojim zakonom je uvedena informatika?

Podsjetimo, Bandić je na današnjoj konferenciji za medije prozvao ministricu znanosti i obrazovanja zbog kurikularne reforme.

"Netko je od kurikularne reforme to pretvorio u vanzemaljski smisao. Pri tome nema ni cilja ni sadržaja. Vi postavite pitanje tko je to i što se događa. Jedina ćelija, jedina srčika i jedina zdrava institucija koja je ostala na okupu je obitelj. Sve se uspjelo rastočiti osim obitelji. Od kurikularne reforme se napravila revolucionarna parola. Iza nje se kriju partikularni interesi pojedinaca. Pod kojim zakonom je uvedena informatika? Osim da istjeramo vjeronauk i uvedemo informatiku. I onda udri po vjeronauku, Kaptolu i vjeroučiteljima zbog jedne neodgovorne osobe", dodao je Bandić.

 

Pročitajte više