Misa zadušnica za Ćirila Kosa u svetom Jeronimu u Rimu

U crkvi svetoga Jeronima u Rimu održana je u nedjelju navečer misa zadušnica u povodu smrti mons. Ćirila Kosa, đakovačkog i srijemskog biskupa u mirovini, koji je u nedjelju umro u 84. godini. L

Rektor hrvatskog papinskog zavoda svetog Jeronima, mons. Jure Bogdan podsjetio je na život Kosa, koji je bio koncem šesdesetih godina uhićen i zatvoren od komunističke vlasti u tadašnjoj Jugoslaviji.

Nedjeljna misa ujedno je bila i posljednja u crkvi svetog Jeronima pred godišnje odmore do polovice rujna. No, kako je za Hinu kazao mons. Bogdan u tom razdoblju nastavljaju se radovi na krovu crke. Zapravo crkva je potpuno otkrivena, skinut je krov jer su grede nosači počele popuštati. U ljetnim mjesecima bi se trebao potpono promijeniti krov.

Tijekom današnje mise pjevao je Hrvatski akademski zbor iz Beča, koji je zatim održao i koncert. Pod ravnanjem Tvrtka Gojmerca zbor je izveo djela Zajca, Lisinskog, Dugana, Mozarta i drugih. Posebno su dobri bili solisti, sopranistice Antonija Kovačević i Marija Vidović, te tenor Tim Ribić, bariton Mirza Hrustanović i bas Ainiša Stroka.

Pročitajte više