Mjuzikl sa songovima Johna Lennona uskoro na Broadwayju

YOKO ONO, udovica pokojnog glazbenika Johna Lennona, pristala je u četvrtak da se pjesme njezina pokojnog supruga, glazbenika Johna Lennona, koriste za mjuzikl koji su producenti najavili na Broadwayju.

Pod radnim nazivom "The Lennon Project", mjuzikl će prenijeti burne događaje tijekom 1960-ih i 1970-ih s oko 30 Lennonovih pjesama odabranih među više od 200, napisanih nakon što su se Beatlesi raspali.

Godine 1970. legendarna je skupina izdala svoj posljednji album "Let it Be", i to nakon što su se službeno razišli.

"Preko dvadeset godina pratim reakcije svijeta na Johnov život", izjavila je Ono.

"Ono što će se prikazati na sceni trebalo bi ljudima dati uvid, poticaj, inspiraciju i zabavu, kako bi mogli nastaviti sa svojim životom s više sigurnosti i nade", dodala je udovica.

Premijera mjuzikla predviđa se za sezonu 2004./2005., a produkciju potpisuju Edgar Lansbury i Don Scardino. Scardino će i režirati predstavu prema scenariju koji bi trebao napisati zajedno s Ericom Overmyerom.

Mjuzikl o Johnu Lennonu prati trend na Broadwayju prema kojem su u zadnje vrijeme postavljene predstave "Mamma Mia", zasnovana na glazbi grupe Abba; rock-balet "Movin Out", dobitnik nagrade Tony, prema glazbi Billyja Joela, a ova će sezona završiti s premijerom mjuzikla "The Boy from Oz", glazbenom biografijom australskog kabaretskog pjevača Petera Allena.

(Hina) dš bnš

Pročitajte više