Mladen Petrić i Ivica Olić na sajmu u Hamburgu promiču hrvatski turizam

MLADEN PETRIĆ i Ivica Olić, hrvatski nogometaši na privremenom radu u njemačkom prvoligašu HSV-u, u Hamburgu su preuzeli ulogu ambasadora hrvatskog turizma.

Ubojiti napadački dvojac HSV-a i hrvatske reprezentacije odazvao se pozivu Hrvatske turističke zajednice da im se pridruže na turističkom sajmu "Reisen", koji je jučer otvoren u Hamburgu, javlja Croatian Times. Tijekom prvog dana sajma mnogi su posjetitelji pokazali interes za Hrvatsku, a osim Olića i Petrića koji u Hamburgu imaju status nogometnih superzvijezda, na hrvatske su ih štandove privukli tradicionalna hrvatska hrana i dalmatinske klapske pjesme.

Hrvatska turistička zajednica smatra da je netom završeno Svjetsko rukometno prvenstvo u pozitivnom svjetlu Nijemcima predstavilo Lijepu našu, te je pokrenulo inicijativu čiji je cilj privlačenje većeg broja njemačkih turista na jadransku obalu. S obzirom da je rukomet pokazao kako upravo sport najbolje promovira Hrvatsku u svijetu, Olić i Petrić pozvani su na sajam gdje su razgovarali s obožavateljima, potpisivali autograme, te o ljepotama Hrvatske govorili njemačkim novinarima koji su uhvatili priliku da ulove nekoliko izjava proslavljenih HSV-ovih napadača.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više