Mohamed al-Fayed, nesuđeni svekar princeze Dijane optužen za silovanje maloljetnice

MOHAMED AL FAYED. vlasnik Harrodsa, danas je opovrgnuo optužbe kako je seksualno zlostavljao 15-godišnju djevojku. On je dobrovoljno otišao na razgovor u policiju, koja je pokrenula istragu oko incidenta, koji se navodno dogodio u svibnju, no zasad nitko nije uhićen pa tako ni Fayed, prenosi Guardian.

Fayedova glasnogovornica Katherine Witty, kazala je medijima kako je sigurna da će on skinuti ljagu sa svog imena. "Potvrđujemo kako je Mohamed Al Fayed danas dobrovoljno javio policiji kako bi opovrgnuo sve medijske špekulacije o njegovom navodnom seksualnom zlostavljanju maloljetnice", rekla je Witty.

Londonska policija potvrdila je kako je Fayed bio na razgovoru te kako je bio ispitan u vezi s optužbama da je u svom poslovnom uredu silovao maloljetnicu.

Fayed je u Veliku Britaniju doselio 70-ih godina prošlog stoljeća, nakon uspješne poslovne karijere u rodnom Egiptu. Harrods je kupio 1985. godine, a nogometni klub Fulham deset godina poslije. S britanskim vlastima je često u konfliktu zbog toga što još uvijek nema britansku putovnicu, a zagovarao je i kampanju oko smrti princeze Diane i njegovog sina, u kojoj je tvrdio da su ubijeni iz urote.

K.S.
Foto: AFP

Pročitajte više