MOST vrbovao dobitnika nagrade Ponos Hrvatske, humanog Sirijca iz Vukovara

Foto: Facebook/MOST nezavisnih lista

MOST nezavisnih lista svakodnevno objavljuje nove članove koje su privukli na svoju platformu. Danas je na njihovoj Facebook stranici objavljeno kako se MOST-u pridružuje Shoukry Nizar, Sirijac iz Alepa koji već godinama živi i radi u Hrvatskoj.

"Shoukry Nizar kandidat je za zastupnika u Hrvatski sabor na listi Mosta nezavisnih lista u V. izbornoj jedinici. Ime Shoukryja Nizara poznato je diljem Hrvatske. Riječ je o Sirijcu podrijetlom iz Alepa koji već dugi niz godina živi i radi u Hrvatskoj. U prvim danima izbjegličke krize na istoku Hrvatske skupa sa suprugom bio je najtraženija osoba, jedina koja zna arapski i koja uz to svim srcem želi pomoći ugroženim ljudima. Isto tako maksimalno je bio na usluzi svim humanitarcima i hrvatskoj policiji te su svojim radom doprinijeli rješavanju izbjegličke krize. Bezrezervna humanost prepoznata je i u Udruzi Ponos Hrvatske koja dodjeljuje priznanja za hrabrost i humanost malim ljudima te je Nizar zbog svojih djela nagrađen svečanim priznanjem Ponos Hrvatske 2015. Ponos Hrvatske 2015.", objavio je MOST.

Pomogao da izbjeglička kriza prođe bezbolnije

Tomislav Panenić prokomentirao je novu MOST-ovu akviziciju, izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je Nizar pristupio toj stranci.


"Djelovanje Shoukryja Nizara dokaz je kako i mali ljudi mogu činiti velika djela. Dao je veliki doprinos da izbjeglička kriza prođe što bezbolnije. Ne tako davno i mi smo bili izbjeglice i svaka pružena ruka značila je jako puno. Sretan sam što je Nizar pristupio Mostu jer je on primjer osoba kakve Most želi okupljati", rekao je tehnički ministar gospodarstva Panenić, koji je ujedno i nositelj liste MOST-a u V. izbornoj jedinici.

Nizar je po struci doktor stomatologije, studij je završio u Hrvatskoj, a trenutno radi u Domu zdravlja u Vukovaru, ambulanta Tovarnik.

"Dugi niz godina dijelim sudbinu građana Republike Hrvatske, proživljavam s njima i dobro i loše, poznajem situaciju. Tužno mi je gledati kako za ovu lijepu državu već dugo ništa dobro nije napravljeno. Moja odluka da se priključim Mostu temeljena je na želji da pomognem Hrvatskoj gdje sam zajedno sa svojom obitelji odlučio i ostati. Svojim angažmanom u izbjegličkoj krizi shvatio sam da mogu doprinijeti boljoj Hrvatskoj, skupa s Mostom želim nastaviti djelovati u tom smjeru", rekao je Nizar.

Pročitajte više