Mrsićeva nova stranka kritizira Plenkovića i Pavića zbog mirovinske reforme

Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL

PREDSJEDNIK Demokrata, nove stranke u Hrvatskome saboru čiji je proces osnivanja završen 27. studenoga upisom u Registar političkih stranaka, Mirando Mrsić prozvao je premijera Andreja Plenkovića i ministra rada i mirovinskog sustava Marka Pavića zbog vladinog konačnog prijedloga paketa mirovinskih zakona koji, smatra, pokazuje da ''nisu odustali od otimanja mirovinske štednje hrvatskih građana''.

Kaže da Plenković i Pavić otimaju mirovinsku štednju građana

"Konačni paket mirovinskih zakona, koje je prihvatila Vlada, pokazuje da ministar Pavić i njegov šef Plenković nisu odustali od otimanja mirovinske štednje hrvatskih građana. Budući da im nije pošlo za rukom uzeti novac iz mirovinskih fondova i prebaciti ga u državni proračun, sada su odlučili preuzeti političku kontrolu nad mirovinskim fondovima. Plenković i Pavić poslat će svoje komesare u Nadzorne odbore kako bi preko njih mogli odlučivati koliko će novca iz mirovinske štednje uzimati i kome će ga davati'', stoji u priopćenju Demokrata u kojem obavještavaju da je upisom u Registar stranaka završen proces registracije.

"Kao što je 1990-ih HDZ uzeo novac iz mirovinskog zavoda i podijelio ga svojim tajkunima da mogu jeftino tuđim novcem kupovati poduzeća, sada će Plenković i Pavić opet moći odlučivati kako će i koliko trošiti našu mirovinsku štednju. HDZ se nikako ne može maknuti od svoje politike: uzmi tuđe i daj svojima'', ustvrdio je Mrsić.
 

Pročitajte više