MUP objavio opis i foto crtež muškarca kojeg povezuje sa smrću posedarskog župnika

MUP je danas objavio opis i foto crtež muškarca kojeg dovodi u vezu sa smrću posedarskog župnika Mije Stijepića, nestalog 21. lipnja ove godine u Zadru, čije je tijelo tjedan dana kasnije pronađeno na obali u mjestu Prosika kraj Šibenika.

Policija traga za muškarcem u dobi između 20 i 30 godina, visine oko 175 centimetara, svijetle kraće kose, glatko izbrijanog lica i uredno njegovanih ruku. Osoba je bahatog ponašanja, a postoji mogućnost da se bavi borilačkim vještinama. Govori narječjem koje podsjeća na govor s područja Dalmatinske zagore.

Muškarac je bio odjeven u tamnu majicu bez rukava i crveno narančaste hlače dužine do ispod koljena.

MUP poziva građane koji raspolažu korisnim informacijama vezanim uz opisanu osobu da to jave najbližoj policijskoj postaji ili na telefon 92.

U priopćenju MUP-a kaže se da je tijek kriminalističke obrade vezan uz nestanak i pronalazak tijela svećenika pokazao "operativni interes za javnom objavom foto-crteža osobe koju se osnovano dovodi u vezu sa smrću svećenika".

Na dan nestanka Stijepić je služio misu u župnoj crkvi u Posedarju, a nakon toga je pošao svojoj liječnici u Zadar kod koje je bio nešto nakon 9 sati. Potom mu se gubi svaki trag, a u Zadru je pet dana nakon nestanka pronađen njegov "golf".

Idućeg dana u mjestu Prosika kraj Šibenika pronađen je leš nepoznatog muškarca koji se obdukcijom nije mogao identificirati jer je bio u raspadajućem stanju. DNK-a vještačenjem u MUP-ovom Centru za kriminalističko vještačenje u Zagrebu utvrđeno je da je riječ o nestalom svećeniku.

Obdukcija nije pokazala da je smrt nastupila nasilnim putem, no u šibenskoj su policiji tada napomenuli da pojedine okolnosti upućuju na to.

Pročitajte više