MUP Srbije se oglasio o Mateju: Zadnjih 48 sati pretražujemo veliki otok na ušću

Foto: MUP Srbije

MUP Srbije se oglasio o potrazi za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem koji je nestao prije gotovo mjesec dana u Beogradu. Objavili su kako su u posljednja dva dana intenzivno pretraživali veliki otok na ušću Save u Dunav. 

"Pripadnici Policijske brigade, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama i Uprave kriminalističke policije, Policijske uprave za grad Beograd u posljednjih 48 sati obavili su terensku pretragu Velikog ratnog otoka paralelno s hotelom Jugoslavija do Galijske bare.

Srpska policija maksimalno je angažirana, poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i ne odustaje od potrage za Matejem Perišem. U potragu su, uz pripadnike Policijske uprave za grad Beograd, uključeni pripadnici Žandarmerije, kao i policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju", stoji u priopćenju srpskog MUP-a. 

 

Na snimkama i fotografijama koje je objavila policija Srbije vide se policajci, od kojih su neki sa psima, te pripadnici žandarmerije. 

Matejev otac: Ne gubim nadu da mi je sin živ, želim samo znati istinu

"Ne gubim nadu da mi je sin živ. Oprostite, ali ja sam roditelj... Svjestan sam da je mnogo dana prošlo i spreman sam na svaki scenarij. Želim samo znati istinu u vezi Mateja, ma kakva ona bila", rekao je kratko za Telegraf.rs Matejev otac Nenad Periš. 

Podsjetimo, Matej Periš nestao je prije tri tjedna u Beogradu, a približno toliko traje i zasad neuspješna potraga za njim. Nešto iza 1:40 u noći između 30. i 31. prosinca istrčao je iz kluba Gotik, a trag mu se gubi 15-ak minuta kasnije, kilometar dalje.

Kod restorana Savanova mladić je snimljen kako se spušta prema rijeci. Još je uvijek potpuno nejasno zašto je odjurio iz kluba i zašto je na koncu krenuo prema Savi. MUP Srbije je objavio kako se na snimkama vidi koji se kreće nizvodno Savom od Brankovog mosta prema ušću u Dunav te da se lokacije tog objekta poklapaju sa posljednjim registriranim lokacijama s Matejevog mobitela. 

Pročitajte više