MVP se nada da će nova srbijanska vlada biti demokratska

HRVATSKO Ministarstvo vanjskih poslova nada se da će nova srbijanska vlada biti demokratska i nastaviti s normalizacijom odnosa s Hrvatskom, doznaje se u ponedjeljak od izvora u Ministarstvu.

"Nadamo se da će se nakon izbora u Srbiji formirati vlada na demokratskim principima, koja će nastaviti proces normalizacije odnosa s Hrvatskom", izjavio je za Hinu visoki dužnosnik MVP-a.

Po njegovim riječima, buduća srbijanska vlada naići će na spremnost Hrvatske za rješavanje svih otvorenih pitanja.

Prema podacima republičke izborne komisije, u Srbiji bi nakon nedjeljnih parlamentarnih izbora u novi parlament moglo ući šest stranaka.

Srpska radikalna stranka Vojislava Šešelja, sudeći po rezultatima sa 85 posto obrađenih izbornih mjesta, imat će 82 zastupnika, Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice 53, Demokratska stranka pokojnog premijera Zorana Đinđića 37, G17 Plus Miroljuba Labusa 34, koalicija Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića 23, te Socijalistička partija Srbije Slobodana Miloševića 21, dok koalicija "Zajedno za toleranciju", sa četiri posto glasova, nije prešla izborni prag.

Pročitajte više