Na kninskom spomeniku poginulim braniteljima osvanula ocila i natpis "mamu vam ustašku"

JUTROS je u 9.20 sati Policijskoj postaji Knin dojavljeno kako je u mjestu Kovačić, predio Topolje, na brdu Gradina, oštećen spomenik poginulim Hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, izvijestila je PU šibensko-kninska.

Spomenik je oskvrnut tijekom noći, a na njemu su osvanula crna ocila te natpisi "Srbija" i "mamu vam ustašku". Pokraj spomenika je provokator ocila složio od kamenja.

> Hrvatska zastava oskvrnuta usred pravoslavnog slavlja

Iz Koordinacije braniteljskih udruga grada Knina oštro su osudili taj "najnoviji velikosrpski ispad, počinjen pisanjem velikosrpskih simbola i uvredljivih natpisa na križu poginulim hrvatskim braniteljima".

"Nepoznate osobe zadojene velikosrpskom ideologijom, nezadovoljne podizanjem novog jarbola za hrvatsku zastavu, došle su u poslijepodnevnim satima 20. kolovoza na brdo Gradina te su iskrivili željeznu armaturu postolja jarbola, a onda su na velikom križu ispisale `mamu vam ustašku` i `Srbija` te nacrtale srpska ocila, kakva su od granitnih kockica složile i ispred velikog križa", navodi se u priopćenju udruga.

"Smatramo da je to još jedna velikosrpska provokacija vezana uz proslavu blagdana Preobraženja Gospodinova, potaknuta velikosrpskim ispadima u manastiru Krka i na Udbini. Nisu nas previše začudile ove najnovije velikosrpske provokacije, jer se one unazad nekoliko godina stalno ponavljaju, vezano uz proslavu tog blagdana, a `tradicija` je započela još od kolovoza 1990. godine, kad je počela otvorena velikosrpska pobuna u Hrvatskoj, baš u manastiru Krka", dodaje se.

Branitelji navode i kako "vatrogasne mjere", poput izjava predstavnika srpske nacionalne manjine, koji osuđuju takve ispade, nisu dovoljne.

I.M.
Foto: Koordinacija braniteljskih udruga grada Knina

Pročitajte više