Na zgradu Hrvatskog sabora postavlja se mreža protiv ptica

Foto: Hina

HRVATSKI sabor kani postaviti zaštitne mreže koje bi spriječile slijetanje ptica u dva unutarnje dvorišta saborske zgrade, pa je zainteresirane ponuditelje pozvao da mu informativne ponude dostave do 16. svibnja.

Zaštitne mreže trebale bi spriječiti slijetanje ptica, prije svih golubova i svraka, na dvorišta u Opatičkoj 3 i 5 na kojima su smještene brojne vanjske jedinice klima uređaja i na koja ptice donesu brojne otpatke i prljavštinu, objavljeno je na saborskim mrežnim stranicama.

Za Opatičku 3 predviđeno je da se mreža postavi iznad ulaznih vratiju na maloj terasi (koju često koriste pušači) te iznad cijelog dvorišta.

Kakve mreže traže u Saboru?

Na dvorištu Opatičke 5 postavile bi se dvije velike mreže, prva do klima uređaja, a druga od klima do prozora iznad saborskog kafića, odnosno restorana.

Mreža treba imati tvorničko jamstvo, na radove i ovjesni pribor od 5 godina, osim u slučaju velikih padalina snijega. Treba biti izrađena od polietilena otpornog na UV zrake, debljine niti 1 mm, ne smije upijati vodu ni truliti, treba podnositi sve vremenske uvjete i temperaturu od -300 do +600C.

U cijenu treba uračunati sav materijal, sav rad i potrebite ljestve za rad na visini te dizalice, stoji u pozivu na saborskim mrežnim stranicama.

Pročitajte više