NACIONALNI SUSRET KATOLIČKE MLADEŽI U ŠIBENIKU

U organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u Šibeniku će se 24. i 25. travnja održati Nacionalni susret katoličke mladeži koji će okupiti 15.000 mladih iz cijele Hrvatske, doznaje se od organizatora susreta. L

Susret se održava pod geslom "Zaveslaj na pučinu", a započet će u subotu na gatu Vrulje u gradskoj luci. Sudionicima će se obratiti domaćin susreta šibenski biskup mons. Ante Ivas koji će vjerničku mladež pozvati da krenu naprijed s pomoću Krista i s nadom u 'novo tisućljeće koje se otvara pred Crkvom kao široki ocean', kao ističe i papa Ivan Pavao ll.

Središnji događaj susreta je svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uz koncelebraciju apostolskog nuncija, biskupa i svećenika koji će predvoditi mladež svojih župnih zajednica.

Program prvog dana nastavlja se u subotu navečer u crkvi sv. Frane gdje će mladi izvesti oratorij "Svit za spasom vapije".

Na gatu Vrulje održat će se koncert duhovne glazbe na kojemu će nastupiti najbolji sastavi- izvođači duhovne glazbe.

Drugi dan Nacionalnog susreta katoličke mladeži, u nedjelju 25. travnja nastavlja se po župama Šibenske biskupije, euharistijskim slavljima, molitvama, meditacijama i glazbenim programima.

(Hina) xta ysšh

Pročitajte više