Nadzorni odbor ACI-a prihvatio financijsko izvješće za 2001. godinu

NADZORNI odbor ACI-ja na današnjoj je sjednici usvojio financijsko izvješće za 2001. po kojem gubitak ACI-ja u toj godini iznosi 25,7 milijuna kuna, a pokrit će se iz budućeg poslovanja.

Uz to izviješće, zaključeno je da bi trebalo napraviti snimku imovine ACI-ja kako bi se mogla utvrditi njena prava ekonomska i upotrebna vrijednost, a kako bi se u narednom razdoblju obračunavao pravi iznos amortizacije, izjavio je nakon završetka sjednice ministar gospodarstva i predsjednik NO ACI-a Ljubo Jurčič.

Sve što se sada radi u ACI-ju, napominje Jurčić, usmjereno je tome da se to društvo financijski i organizacijski restrukturira, te smanji trošak ukupnih kreditnih zaduženja koji su u ACI-ju prešlo 30 posto ukupnih prihoda, a pitanje je kuda su krediti bili usmjereni, jer nisu išla u razvoj ACI-ja.

Potrebno je prije svega, kaže Jurčić, napraviti kompletan snimak stanja imovine i kadrova u društvu.

Nakon uvida u stanje društva, što je u tijeku, bit će poznati i podaci o svim dugovanjima i ACI-jevim zaduženjima iz prethodnih godina.

NO je prihvatio i poslovni plan za 2003. u kojoj ne očekuju ni gubitak ni profit nego stabiliziranje poslovanja na postojećoj razini.

Uz izvješće o 2001., NO je usvojio i izvješće Uprave o stanju društva za 2001. godinu, a izabran je i revizor za 2002. godinu.

Sve će se te odluke naći i na Skupštini ACI-ja koju Jurćić najavljuje za početak travnja. No, prije toga, a najkasnije za tri do četiri tjedna, ponovo će se sastati NO, a tada će se više znati i o stanju društva.

Jurčić ističe kako će biti potrebno i jasno definirati mjesto, ulogu i cilj koje u svom poslovanju treba imati ACI. Kad se definira cilj donijet će se i okvirni plan ulaganja te istodobno izabrati i Uprava koja će taj cilj odgovorno i realno moći i provesti.

Trenutnu situaciju u ACI-ju Jurčić ocjenjuje nezadovoljavajućom, ali ne i lošom, a poslovanje stabilnim.

Adriatic Croatia International Club (ACI) u svom sastavu ima 21 marinu duž jadranske obale.

Pročitajte više