Nagovarali tinejdžera da skoči sa zgrade pa mobitelima slikali njegovo mrtvo tijelo

17-GODIŠNJI Shaun Dykes preminuo je nakon što je skočio s krova parkirališta trgovačkog centra Westfield u Derbyju, ali znatno šokantnije od samog čina samoubojstva su okolnosti u kojima je do njega došlo. Rulja koja se okupila na parkiralištu je Shauna, nakon što su shvatili njegove namjere, počela nagovarati da skoči, a nakon što se ubio su mobitelima slikali njegovo truplo.

Policija je na mjesto događaja stigla vrlo brzo nakon što se tinejdžer popeo na krov, te su se pregovarači dali na posao pokušavajući ga uvjeriti da odustane od svog nauma. No, uskoro su se oko trgovačkog centra okupili znatiželjnici koji nisu imali strpljenja za trosatne pregovore i vrlo brzo su iz gomile počeli dolaziti uzvici "Daj, skoči već jednom!" Kad je Shaun doista skočio, većina promatrača je ostala šokirana i počeli su vrištati, ali manja skupina, većinom mlađih ljudi, izvadili su mobitele i protrčali kroz policijski kordon kako bi slikali truplo.

"Jedan od učenika rekao mi je da nije mogao vjerovati koliko ljudi malo cijene nečiji život. Ponašali su se kao da su u nekakvom reality showu", kazao je britanskim novinarima ravnatelj srednje škole koju je Shun pohađao, a koji je za cijeli događaj čuo od nekolicine njegovih kolega koji su svjedočili samoubojstvu.

Iz policije je priopćeno da se još ne zna zbog čega se mladi Shaun Dykes odlučio na očajnički korak, a britanski mediji javljaju kako je vjerojatno bio u depresiji zbog nedavnog prekida veze. U policijskom je priopćenju također izraženo zgražanje zbog ponašanja okupljene gomile.

J.C.
Foto: Sky News

Pročitajte više