Nakon automobila Uber najavio uvođenje prijevoza brodovima do otoka na Jadranu

Foto: N1

GOST Pressinga Saše Cvetojevića na N1 televiziji bio je Loic Amando, predstavnik Ubera za jugoistočnu Europu, koji je otkrio kako je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem Ubera u Hrvatskoj te dodao nekoliko zanimljivih planova koji bi mogli uvelike promijeniti putovanje prema otocima tijekom sezonskih mjeseci.

"Nevjerojatno je zapravo kako ste nas lijepo primili. Nemam vremena ni spavati koliko sam zaposlen. Nakon prvog tjedna smo imali 7 tisuća novih prijava. To je bez presedana u Europi i vrlo sam sretan", nije krio oduševljenjem početkom poslovanja u Hrvatskoj Amando da bi odmah objavio kako se planovi Ubera ne ograničavaju samo na cestovna vozila.

"Vrlo ste zanimljivo tržište. Imate prekrasnu obalu s puno mogućnosti i želimo uvesti neke druge usluge. Razmišljamo o prijevozu brodovima i helikopterom. Mogli bismo uvesti prijevoz brodovima do otoka. Tko nešto imamo u Istanbulu. Mislim da će sljedećeg ljeta biti dobra prilika za razvoj tih usluga", otkriva Amando.

"Sigurnost je naš najveći prioritet. Svaki vozač prolazi temeljitu provjeru. Provjeravamo vozačku dozvolu, dozvolu za obavljanje taksi djelatnosti i potvrdu o nekažnjavanju. Nakon toga obavljamo trening s njima i oni se mogu nakon toga uključiti u rad. Putnici mogu podijeliti očekivano vrijeme dolaska sa svojim prijateljima pa onaj koji čeka može vidjeti gdje se nalazi onaj koga čeka", rekao je Amando koji je priznao da imaju puno poziva pa moli klijente za strpljenje.

U Hrvatskoj je, kaže, dijalog s vlastima dobar. U nekim zemljama im je zabranjeno poslovanje, a u Nizozemskoj je na sudu Uber izgubio kao nelojalna konkurencija.

U priče o "dumpingu" cijena u Uberu ne vjeruju.

"Smanjivanje cijena samo povećava potražnju, a potražnja osigurava da vozači u jednom satu imaju više vožnji i tako ostvaruju veću zaradu. To je veliki napredak", rekao je Amando.

 

Pročitajte više