Nakon zajedničkog pijančevanja Hrvat kuhinjskim nožem ubo Srbina

POLICIJSKI službenici PP Crikvenica, jučer su oko 21.20 sati, na autobusnom kolodvoru zatekli 44-godišnjeg državljanina Srbije nastanjenog u Crikvenici koji je krvario iz područja prsišta, priopćila je PU primorsko-goranska.

Istovremeno, u postaji se zaprima telefonska dojava anonimnog građana koji javlja kako je vidio počinitelja koji odlazi s mjesta događaja te da ga prati po Strossmayerovim šetalištem. Policajci su ozlijeđenog 44-godišnjaka odvezli na hitni prijem Doma zdravlja, dok je osumnjičeni zatečen na spomenutom šetalištu kod kina Jadran i doveden u prostorije PP Crikvenica. U trenutku zaticanja muškarac je u rukama držao dva kuhinjska noža dužine oštrica od 22 i 11 cm.

Provjerom identiteta utvrđeno je kako se radi o 57-godišnjaku iz Crikvenice.

Utvrđeno je kako su oštećeni i osumnjičeni, u društvu 20-godišnjaka iz Crikvenice, tijekom večeri pili po ugostiteljskim objektima u užem području grada. Oko 21.00 sat, između muškaraca je došlo do prepirke i svađe koja je kulminirala tučnjavom ispred tosterije "Mia".

Tučnjavu je prekinuo 20-godišnjak te je osumnjičenik krenuo u nepoznatom smjeru, a druga dvojica su krenuli prema kafiću "KIM" u krugu autobusnog kolodvora. Osumnjičeni se potom vratio s dva noža i započeo prepirku s 44-godišnjakom i jednom ga ubada nožem u prsište te odlazi prema kinu "Jadran".

Teško ozlijeđeni 44-godišnjak je prevezen u KBC Rijeka, dok je nad 57-godišnjakom u tijeku kriminalistička obrada.

J.Da.

Pročitajte više