Napad na filipinske islamiste: 40 poginulih

ČETRDESET islamističkih pobunjenika na Filipinima, među kojima su dva pripadnika indonezijske skupine Jamaah Islamiyah, poginulo je u zračnom napadu izvedenom u četvrtak na mjesto gdje su se trebale sastati dvije skupine islamista, objavila je u petak vojska.

"Iz nadziranih razgovora smo saznali smo da je poginulo 40 pobunjenika i među njima dvojica čelnika Jamaah Islamiyah", rekao je filipinski general Alberto Beraganza.

Filipinska je vojska, međutim, priznala da je pronašla samo jedno tijelo i da ne može potvrditi identitet ubijenih indonezijskih islamista. Napad je pokrenut nakon informacija prema kojima su se trebali sastati vođa regionalne ekstremističke organizacije Abu Sayyafa, Khadaffy Janjalani, i trojica čelnika indonezijske skupine Jamaah Islamiyah.

Indonezijska je policija u petak potvrdila da je pripadnik Jamaah Islamiyah Dulmatin, koji je navodno poginuo u napadu na Filipinima, otišao na to područje još sredinom 2003. godine.

No, nije bila u stanju potvrditi da je Dulmatin, kojeg se povezuje s terorističkim napadom izvedenim u listopadu 2002. na Baliju gdje je poginulo 200 osoba, stvarno poginuo u tom napadu.



Pročitajte više