Napadač iz New Yorka poručio Trumpu: "Nisi uspio zaštititi svoj narod"

Foto: NYC TLC
 
AKAYED Ullah (27) iz Bangladeša službeno je optužen za terorizam nakon što je pokušao izvesti samoubilački napad u New Yorku, piše CNN.
 
Tužitelji su objavili da je Ullah nekoliko sati prije napada na Facebooku napisao: "Trump, nisi uspio zaštititi svoj narod."
 
Ullah je u ponedjeljak ujutro aktivirao improviziranu eksplozivnu napravu u podzemnom prolazu kod autobusnog terminala Port Authority u blizini Times Squarea. Petero ljudi je lakše ozlijeđeno, a Ullah je završio u bolnici s opekotinama i porezotinama.
 
"Ameriko, umri u svom bijesu"
 
Ullah je priznao istražiteljima da je izradio i aktivirao eksplozivnu napravu te da je to učinio u ime ISIS-a.
 
Ullah je stigao u SAD 2011. godine s obiteljskom vizom. Prema prvim provjerama, nije imao dosje ni u SAD-u ni Bangladešu. Tužitelji su naveli da je njegova radikalizacija započela u 2014. godini. Prije godinu dana počeo je istraživati načine izrađivanja bombe, prije tri tjedna počeo je skupljati materijal, a prošlog tjedna je izradio eksplozivnu napravu.
 
Istražitelji su također pronašli putovnicu koja glasi na njegovo ime s ispisanom porukom "Ameriko, umri u svom bijesu".
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz terorizam, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: terorizam.
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više