Narkoman iz bogate obitelji autom ubio 10-godišnjeg dječaka: "To sam trebao biti ja"

Screenshot: YouTube

OSUĐENI kradljivac auta, narkoman iz bogate obitelji Joshua Dobby (23) bio je na uvjetnom otpustu kada se autom zabio u 10-godišnjeg dječaka i njegovu tetu, prenosi Independent.

Joshua Dobby već je imao 53 osude, počevši od razdoblja kada je imao samo 13 godina. Na sudu je priznao ubojstvo iz nehaja Makayaha McDermotta i tete Rosie Cooper (34) u kolovozu prošle godine u južnom Londonu.

"Gledao sam kako mi ubija kćer i unuka"

Na suđenju je dječakov djed Martin Cooper izjavio: "Bio sam tamo. Gledao sam kako se auto zabija u svih pet članova moje obitelji".

"Vozač nije uopće pokušao usporiti ili skrenuti. Pred mojim očima, moja kćer Rozanne i unučad postali su bezvrijedni u očima muškarca koji je vozio, samo sredstvo do njegovog cilja".

Bio je pod utjecajem cracka i heroina

Dobby je vozio ukradeni Ford Focus brzinom tri puta većom od dopuštene kako bi pobjegao od policije i prodao auto za 300 funti da bi kupio još droge.

Na sudu je priznao da je bio "glup i nepromišljen" jer je bio pod utjecajem cracka i heroina.

Pri uhićenju je rekao: "Ja sam vozio, priznajem. Trebao sam jednostavno stati. Ne želim natrag u zatvor sada kada sam ubio nedužne ljude".

"Kunem se Bogom da se više neću drogirati"

U Dobbyjevom pismu djevojci, poslanom iz zatvora, stoji: "Poslije svega ovog sranja, kunem se svemogućim Bogom da više nikada neću u sebe staviti drogu. Zaklinjem se".

"Ja sam trebao izgubiti život, ali nisam. Još uvijek živim i odlučan sam nešto učiniti sa svojim životom zbog tog djeteta. Razumijem da sam uzrokovao mnogo boli i patnje. Iskreno mi je žao zbog toga što sam učinio".

Kradljivac auta koji nikada nije imao vozačku dozvolu, također je rekao da je sve zločine počinio kako bi mogao financirati svoju ovisnost.
 

Pročitajte više