Natascha Kampusch odbacila tvrdnje da je postojao još jedan otmičar

NATASCHA Kampusch je odbacila teorije prema kojima je u njezinoj otmici, osim glavnoga osumnjičenika Wolfganga Prikopila, sudjelovao još netko. "Postojao je samo jedan otmičar", rekla je Kampusch i odbacila sumnje istražitelja da je Prikopilu pomagao i njegov prijatelj Ernst Holzapfel.

Istražitelji otmice Natasche Kampusch su nedavno izjavili da su u vezi s otmicom ispitali i Prikopilovog prijatelja Holzapfela te da sumnjaju da je sudjelovao u otmici 1998. godine. U jučerašnjem intervjuu za ORF Kampusch je rekla da ju je oteo Prikopil te da je i dalje zainteresirana da se istraga što prije završi.

Prikopil ju je želio "integrirati u normalan život"

Sumnje da je Prikopil imao pomagača su se pojavile kad je djevojka nakon osam godina otmice, ipak uspjela pobjeći. Istražitelji su sumnjali da je Prikopil sam izgradio prostoriju u podrumu u kojem je Natascha bila zatvorena većinu vremena. Također, nakon njezinog bijega, Prikopil se susreo s Holzapfelom koji je policiji priznao da je djevojku vidio u srpnju 2006. godine.

Kampusch je priznala da je Holzapfela zaista srela nekoliko puta jer ju je otmičar želio "integrirati u normalan život". Ipak, jedini dodir koji je imala s njime je bilo rukovanje, a Prikopil ju je predstavio kao susjedu. 

Pročitajte više