Navijači tukli policajca i oteli mu toki-voki nakon utakmice Dinamo - Međimurje

NAKON sinoćnje utakmice između Dinama i Međimurja, u pritvoru su završile četiri osobe. Jedan je navijač policajcu oteo toki-voki, nakon čega je drugi istog policajca udario šakom u potiljak, no, ova dvojica nisu privedena, priopćila je policija.

Sukob je započeo nakon što je po završetku utakmice na istočnom izlazu iz stadiona, kako tvrdi PU zagrebačka, "policijski službenik policijske postaje Maksimir uporabio sredstva prisile (tjelesnu snagu) nad hrvatskim državljaninom (1959.) zbog narušavanja javnog reda i mira, odbijanja zapovjedi i sprječavanja eventualnog napada".

Navedeni je muškarac svojim vozilom htio skrenuti u u Jakićevu ulicu, no nije to smio, zbog nesmetanog prolaska navijača. Policajac ga je upozorio, ali ga je vozač ignorirao, krenuo svojim Renaultom prema naprijed i pritom udario policijskog službenika u ruku. Onda je izašao iz auta i počeo vrijeđati policajca i mahati rukama, a kada se nije htio smiriti, policajac je upotrijebio fizičku snagu kako bi ga obuzdao.

Sve to su gledali navijači izlazeći sa stadiona, i pridružili se vrijeđanju policije. Jedan od službenika zatražio je od navijača iz grupe osobnu iskaznicu, a ovaj mu je umjesto toga, ukrao iz pojasa UKW vezu i potrčao prema jugu. Policajac je krenuo za njim, pa je ovaj bacio toki-voki. No, policajcu koji ga je gonio, s leđa je prišao drugi muškarac i šakom ga udario u potiljak.

Službeniku policije je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je lakše ozljeđen, i da ima hematom na potiljku.

U policijskom priopćenju stoji da su dvojica koja su ušla u sukob s policajcem "nepoznati počinitelji" i nigdje se ne spominje da su uhićeni. No, policija je uhitila vozača Renaulta, zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 27-godišnjeg mladića zbog alkoholiziranosti i dvojicu maloljetnika, 1989. i 1990. godište, zbog paljenja baklji na sjevernoj tribini.

A.B.

Pročitajte više