Neobjavljeni glazbeni zapisi Boba Marleyja na proljeće na CD-u

DOSAD neobjavljeni glazbeni zapisi iz ranih godina stvaralaštva velikana reggae glazbe Boba Marleyja bit će objavljeni na proljeće, više od 20 godina nakon njegove smrti, priopćio je Universal Music u četvrtak.

Ta je diskografska kuća priopćila da je potpisala ugovor s JAD Recordsom o 10-godišnoj globalnoj licenci za ranije kataloške glazbene zapise Boba Marleyja i The Wailersa.

Više od 200 glazbenih zapisa, snimljenih između 1967. i 1972. godine, predstavlja mladog Marleyja pod utjecajem Pokreta za građanska prava u SAD-u, na početku istraživanja rastafarijanstva.

"Nalazim da je uzbudljivo, i osobno i profesionalno, što će Universal sada moći predstaviti fanovima zapravo sve snimljene pjesme jednog od najplodonosnijih i najutjecajnijih umjetnika 20. stoljeća", rekao je predstavnik Universal Music Internationala Julian Huntly.

Marley je rođen na Jamajci, a umro je od karcinoma 1981. u 36. godini. Postao je globalna super zvijezda s reggae uspješnicama poput "Stir It Up" i "No Woman No Cry".

U sklopljeni ugovor uključene su pjesme komponirane u Kingstonu, tijekom ranih godina The Wailersa.

Prvo će biti izdan trostruki CD set koji će se pojaviti u trgovinama u ožujku, a na kojima će biti i reggae klasici "Stir It Up", "Small Axe", "Guava Jelly" i "Concrete Jungle".

Pjesme, među kojima "Music Gonna Teach", "One Love True Love" i verzija Petera Tosha "Little Green Apples", bit će izdane na CD-u prvi put. rl

Pročitajte više