Njemačka policija uhitila muškarca nakon što je prijetio da je u avionu bomba

MUŠKARAC koji je nedugo nakon polijetanja turskog zrakoplova sa 150 putnika prema Istanbulu zaprijetio da se u avionu nalazi bomba, uhićen je nakon što se pilot vratio na muenchenski aerodrom, objavila je policija u srijedu.

Glasnogovornik bavarske policije je rekao da nitko od putnika i sedmoro članova posade nije ozlijeđen u tom incidentu koji se zbio u utorak navečer te da jedinice specijalne policije nisu pronašle bombu nakon pretraživanja Airbusa A320 tvrtke Freebird.

Glasnogovornik Armin Ganserer je dodao da je 28-godišnji Turčin bio uhićen i odveden u bolnicu radi liječenja. Također je dodao da motivi zbog čega je prijetio još nisu poznati.

"Nekoliko minuta nakon slijetanja jedna se osoba bacila iz aviona i pritom bila ozlijeđena", napomenuo je i dodao da je ta osoba azilant.

Glasnogovornik je naveo kako je avion uzletio po rasporedu, da je čovjek uputio prijetnju članu posade kao i da se pilot vratio na aerodrom 43 minute nakon polijetanja iz Muenchena gdje je potom čovjek koji je prijetio i uhićen. Putnici i posada napustili su avion bez problema i u zračnoj luci će ih o tom događaju ispitati policija.

Pročitajte više