Njemački sindikat policije optužio političare za umanjivanje opasnosti od terorizma

ŠEF njemačkog sindikata policije Konrad Freiberg optužio je u četvrtak političare zbog umanjivanja opasnosti od mogućih terorističkih napada u Njemačkoj izjavivši, u razgovoru za radio postaju "Antenne", da je samo pitanje vremena kada će i toj zemlji biti izvršeni napadi.

Prema Freibergovim riječima, Njemačka se iz zemlje u kojoj su se teroristi samo pripremali pretvorila u područje aktivnog djelovanja te je opasnost od islamista "najveća unutarnja opasnost koju je Njemačka doživjela od 1945.". Kako je ocijenio, već sama brojka od 200 istraga koje se trenutno vode glede terorističkih djelatnosti ili pripadnosti terorističkim organizacijama govori dovoljno sama za sebe.

Politika ne čini dovoljno jer opasnost od napada u Njemačkoj ne uzima ozbiljno, istaknuo je Freiberg. On, primjerice, smatra nevjerojatnim da se mobiteli bez ugovora (prepaid) u Njemačkoj mogu dobiti bez davanja osobnih podataka upozorivši na činjenicu da su teroristički napadi u Madridu izvršeni upravo takvim mobitelima.

Policijski sindikat dodatno je optužio Vladu da svojim drastičnim mjerama štednje unutar policije ugrožava unutarnju sigurnost zemlje. Političari će doći k sebi tek kada se nešto strašno dogodi, zaključio je Freiberg.

Pročitajte više