Nova vojvođanska vlast čuvat će prava manjina

NOVA vojvođanska vlast obećala je da će čuvati i unapređivati prava hrvatske i drugih nacionalnih manjina u Pokrajini, prenosi u svom izdanju od petka tjednik "Hrvatska riječ".

"Njegovat ćemo dobre odnose među narodima u Vojvodini i nitko ne smije imati problem što pripada ovom ili onom narodu, ili konfesiji, i u tom smislu bit ćemo čuvar i jamac prava svih nacionalnih zajednica koje žive na ovom prostoru", izjavio je za "Hrvatsku riječ" novi predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić.

Upitan hoće li pokrajinska vlast nastaviti pružati potporu hrvatskoj manjini, Pajtić je podsjetio da je Skupština Vojvodine u ranijem sazivu uvela hrvatski u službenu uporabu i da je utemeljen tjednik "Hrvatska riječ".

Pajtić je naveo da problema ima s programom na hrvatskom jeziku na Televiziji Novi Sad, ali da Skupština Vojvodine na to ne može utjecati jer je izgubila osnivačka prava nad tom medijskom kućom.

"Međutim, sigurno je da ćemo raditi da prava hrvatske manjine budu unaprijeđena", zaključio je predsjednik Izvršnog vijeća Vojvodine Bojan Pajtić za "Hrvatsku riječ".

Pročitajte više