novi sindikat podupire glavaša u slučaju ppk valpova

Novi sindikat uputio je danas "bezrezervnu potporu" načinu uključivanja osječkobaranjskog župana Branimira Glavaša u rješavanje problema PPK Valpova.

Kao sindikat koji je u samo godinu dana imao čak dvije prilike na sličan način kao valpovački radnici upoznati efikasnost hrvatskog pravosuđa (tvrtka "Naprijed" u stečaju i slučaj "Croatia busa"), smatramo da smo dužni uključiti se u javnu raspravu koja se vodi oko PPK Valpova, naglašava Novi sindikat u priopćenju.

U Glavaševu nastupu ne prepoznajemo neovlašteno miješanje, niti pritisak na pravosudne organe, već dobronamjeran pokušaj da se složeni predmet riješi sa što manje štetnih posljedica.

Kao lokalni dužnosnik Glavaš se nema pravo ograđivati od takvih zbivanja, jer je izabran da bi služio i radnicima PPK Valpovo i vlasnicima čija su vlasnička prava ugrožena, pa je logično da je ponudio posredovanje koje je očito prihvaćeno od obje strane u sporu.

Stoga sindikalci ocjenjuju neumjesnim niz kritika koje je na račun Glavaša uputila Udruga hrvatskih sudaca (UHS), optužujući ga da je organiziranjem skupa radnika PPK Valpova zlouporabio politički položaj te utjecao na tijek i ishod sudskih postupaka.

Predsjednik UHS-a Vladimir Gredelj jučer je optužio Glavaša da je, okupivši radnike na izjašnjavanje prihvaćaju li ili ne strategiju razvoja poduzeća koju je ponudio osporavani direktor Ivo Brzica, uputio izravan poziv da se problemi u društvu rješavaju nasiljem.

Osudio je i radnike PPK Valpova koji, kazao je, više od tri mjeseca naoružani uzurpiraju tuđu imovinu uzimajući zakon u svoje ruke.

Novi sindikat ističe kako bi bilo dobro kada bi bilo više političara koji pred problemima ne guraju glavu u pijesak, uz uvijek dobar izgovor da se ne smiju miješati u rad pravosuđa, ne mogu utjecati na događanja u nekoj tvrtki jer se radi o privatnom vlasništvu itd., a istovremeno sliježu ramenima na primjere očitih višegodišnjih kršenja radničkih i ostalih građanskih prava ili česte primjere postizanja uspjeha na sudu za već umrle ili nepravdom uništene osobe.

(Hina) pp/md md

Pročitajte više