Novo čudo u Haitiju: Mjesec dana nakon potresa muškarac živ izvučen iz ruševina

LIJEČNICI tvrde da je moguće da je muškarac preživio ispod ruševina zgrade u centru Port-au-Princeu skoro mjesec dana, još od potresa koji se dogodio 12. siječnja.

Ispod ruševina trgovine gdje je prodavao rižu jučer je izvučen 28-godišnjak Evan Muncie. Nakon što je izvučen liječnici su utvrdili kako pati od teške dehidracije i pothranjenosti, no nije imao teže prijelome. "Bio je izrazito mršav, jer dugo nije imao nikakve hrane. Na obje noge je imao otvorene rane koje su krvarile", rekao je liječnik Mike Connelly.

"Još uvijek misli da je pod ruševinama"

Muškarac koji ga je dovezao u bolnicu rekao je da su ga pronašli kada su kopali po ruševina trgovine. Dodao je kako je netko Evanu cijelo vrijeme nosio vodu. Liječnici koji su ispitivali Evana rekli su da je zvučao zbunjeno te u nekim trenucima još uvijek misli da je zarobljen ispod ruševina. Connelly tvrdi da je muškarac tijekom posljednjih mjesec dana morao imati vode da bi preživio, no nije siguran kako je do nje dolazio.

Čudesan pronalazak se dogodio gotovo mjesec dana nakon potresa magnitude 7,0 stupnjeva koji je Haiti pogodio 12. siječnja. Prema službenim podacima, u potresu je poginulo više od 200 tisuća ljudi. Haićanska vlada je kraj potrage za preživjelima proglasila 23. siječnja, a posljednji živi ljudi ispod ruševina su nađeni 27. siječnja.

Pročitajte više