O razrješenju I. Domić Sudačko vijeće Županijskog suda 6. prosinca

O zahtjevu ministrice pravosuđa za razrješenjem predsjednice supetarskog Općinskog suda Ivane Domić s tog položaja, Sudačko vijeće Županijskoga suda u Splitu svoje će mišljenje dati 6. prosinca, potvrđeno je danas na splitskom sudu.

Glasnogovornica Županijskoga suda sutkinja Marica Šćepanović rekla je kako od sutkinje Domić ni danas nije stiglo očitovanje o izvješću sudskog povjerenstva koje je ispitalo optužbe na teret sutkinje Domić zbog donošenja niza nezakonitih presuda u postupcima uknjižbe vlasništva nad nekretninama na Braču.

Očitovanje se očekuje do sutra, kada će predsjednik Županijskog suda Igor Benzon odlučivati o pokretanju zahtjeva za stegovnim postupkom pred Državnim sudbenim vijećem.

Sutkinja Domić predsjednika Benzona izvijestila je da joj za očitovanje treba više vremena kako bi analizirala izvješće i sve optužbe, budući da se izvješće o radu Općinskog suda odnosi na razdoblje od 1999. do 2004. godine.

U međuvremenu je sutkinja Domić Županijskom sudu uputila prigovor na izvješće Ministarstva pravosuđa u kojemu su navedene brojne nepravilnosti u radu sudske uprave na Supetru. Podnijela je i zahtjev za ponavljanjem uvida u poslove sudske uprave, te prijedlog da to obavi Vrhovni sud.

Kaznenu prijavu protiv predsjednice Općinskog suda u Supetru PU splitsko-dalmatinska podnijela je potkraj rujna, nakon čega je Županijski sud odredio tročlano povjerenstvo koje je ispitalo navode iz prijave.

U izvješću tog povjerenstva navodi se kako je sutkinja Domić u velikom broju sudskih postupaka koje je vodila, čak i po 30-ak na dan, donosila nezakonite presude, pogodujući na taj način tužiteljima u postupku da postanu vlasnici zemljišta koje im ne pripada i uknjiže se kao vlasnici. Pritom su pravi vlasnici nekretnina oštećeni za višemilijunske iznose.

(Hina) xdstr yvkn

Pročitajte više