Obilježena 12. obljetnica pogibije generala Zadre

U POVODU 16. listopada 1991., dana pogibije generala Blage Zadre, izaslanstvo Hrvatske stranke prava s tajnikom Vladom Jukićem i predsjednikom Udruge dragovoljaca HOSa Velimirom Kvesićem na čelu danas je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru položilo vijenac i zapalilo svijeće na grob generala Zadre i kod spomenpoprsja na Trpinjskoj cesti.

Izaslanstvo HSP-a tradicionalno obilježava obljetnicu pogibije generala Zadre, jednoga od heroja, čovjeka koji je postao najvećim simbolom obrane Vukovara i Domovinskog rata.

"Odajemo počast generalu Zadri, ali i svim dragovoljcima, i zauzimat ćemo se, što je uostalom i naš cilj, da Domovnski rat i njegove vrijednosti ne budu zaboravljene", rekao je Jukić.

Iskazavši štovanje i zahvalnost za sve što je učinio general Zadro, Velimir Kvesić, predsjednik Udruge HOS-a, dodao je kako polaganje vijenaca svake godine na grob generala Zadre drže svojom obvezom.

Također je istaknuo da je u Hrvatskoj previše onih koji bi htjeli kriminalizirati vrijednosti Domovinskog rata te da dragovoljci HOS-a čine sve što je u njihovoj moći kako bi junaci Domovinskog rata ostali to što jesu i što su bili.

(Hina) jvr mć

Pročitajte više