Obitelj ubojice s Virginia Techa: Proživljavamo noćnu moru

OBITELJ Seung-Hui Choa, ubojice s Virginia Techa izdala je priopćenje u kojem stoji kako se osjećaju "beznadno, bespomoćno i izgubljeno" te kako "duboko žale" zbog njegovog "riječima neopisivog čina", prenosi CNN. Priopćenje je u ime obitelji napisala njegova sestra Sun-Kyung Cho, koja radi za State Department.

"Poniženi smo njegovim mračnim činom. Natjerao je svijet u plač. Proživljavamo noćnu moru. Bio je netko s kim sam odrasla i koga sam voljela. Sada se osjećam kao da je to osoba koju nikad nisam poznavala. Uvijek smo bili jako povezana, mirna obitelj puna ljubavi. Moj brat je bio tiha i povučena osoba, uvijek se teško uklapao. Nikad nismo mogli ni zamisliti da bi mogao počiniti nešto toliko stravično." - napisala je Sun-Kyung Cho u obiteljskom priopćenju.

"Nisam toliko velikodušna da bi mu bila u stanju oprostiti ono što je učinio. No, suosjećam s njegovom obitelji. Stvarno ih žalim." - rekla je za AP Wendy Adams, čija je nećakinja Leslie Sherman među 32-je studenata poginulih u ubilačkom pohodu Seung-Hui Choa.

Sun-Kyung Cho je u priopćenju navela kako se njena obitelj moli za žrtve i njihove obitelji. "Svatko od tih ljudi je imao toliko ljubavi, talenata i darova za ponuditi, a njihovi su životi prekinuti stravičnim i bezumnim činom. Mnogo je opravdane ljutnje i nevjerice zbog onog što je moj brat učinio, ostalo je mnogo neodgovorenih pitanja." - stoji u priopćenju.

Obitelj Cho premještena je iz svog doma na tajnu lokaciju te se nalaze u programu zaštite. U priopćenju su naveli kako će "učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli policiji da otkrije razloge počinjenog masakra".

Charles Steger, ravnatelj sveučilišnog kampusa, izvijestio je 26.000 studenata o tome kako se predavanja nastavljaju od ponedjeljka. "Nastavljamo dalje u čast i sjećanje na one koje smo izgubili." - stoji u obavijesti koju je poslao studentima. I sami studenti su mahom rekli kako žele da se "sve vrati u normalu".

I.M.
Foto: AFP

Pročitajte više