Objavljen roman Ante Čavke "Novi svjetski poredak"

Svoju petu proznu knjigu roman "Novi svjetski poredak" objavio je u vlastitoj nakladi svećenik i književnik Ante Čavka.

"Očevi su jeli kiselo grožđe, a sinovima trnu zubi. Plod ne pada nikada daleko od svog stabla. Seljački sinovi, ma što u životu postali, čim zaspu sanjaju polja, plugove i miris pšenice. Zidarski sinovi kamenje klešu i premeću. Ribarski raspleću mreže i bacaju udice. Ma gdje bili i što radili, na svoje se korijene vraćaju. Od korijena se ne može pobjeći. Nešto previše silno čovjekovu dušu vraća odakle jest," piše Čavka u uvodnom dijelu svoga novog romana.

Birajući način pisanja i teme Čavka se dodirnuo "mnogih šešira" pa mu ni književna sudbina nije najsklonija, piše na omotu knjige. Čavka "pravovaljanu" stvarnost tiho zbunjuje svojim nacionalizmom, idealizmom, antiglobalizmom, načinom pisanja i razmišljanja, dodaje se na kraju napisa na omotu knjige.

Roman "Novi svjetski poredak" (175 str.) u sedamnaest poglavlja kroz lik Aleksandra Makedonskoga parabolično oslikava pitanja današnjeg svijeta.

Ante Čavka rođen je u Kijevu (1957.). Svećenik je na župi u Primorskom Docu. Autor je nekoliko zbirki pjesama, knjiga proze, publicistike i povijesnih djela. Među više knjiga poznata mu je knjiga "Ujedinjeni navodi".

(Hina) xmk yaz

Pročitajte više