Ocu pritvor, dječaka preuzima Centar za socijalnu skrb

ZBOG pucnjave u dvorištu osnovne škole u Ražinama 30-godišnjem Miroslavu Jovanoviću istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku odredio je jednomjesečni pritvor, doznaje se u šibenskoj policiji.

Miroslav Jovanović ispalio je prekjučer prijepodne dva hica iz pištolja u školskom dvorištu, nakon sukoba s 41-godišnjim Miloradom Jakolišem, ocem devetogodišnjeg dječaka koji se dan ranije sukobio s 13-godišnjim sinom osumnjičenog Jovanovića.

Kako je izvijestila policija, otac mlađeg učenika došao je u školu na razgovor zbog tog sukoba i kad je ušao u dvorište upozorio je 13-godišnjeg dječaka romske nacionalnosti da se više ne sukobljava s njegovim sinom. Dječak je na to mobitelom pozvao oca, koji je došao u društvu svoga brata. Očevi dvojice dječaka potom su se sukobili, prvo verbalno, a onda i fizički, nakon čega je Miroslav Jovanović izvadio pištolj, za koji nema dozvolu, i ispalio dva hica. Otac devetogodišnjaka uspio mu je oduzeti pištolj i odložiti ga na tlo do dolaska policije.

Jovanović je i prekršajno prijavljen zbog nezakonitog posjedovanja oružja, a zbog narušavanja javnog reda i mira policija će prekršajne prijave podnijeti i protiv oca drugog dječaka i 26-godišnjeg Jovanovićevog brata.

U policiji kažu da je Miroslav Jovanović, stranac stalno nastanjen u Hrvatskoj, otprije poznat po prometnim prekršajima, narušavanju javnog reda i mira, te po nasilničkom ponašanju u obitelji.

Skrb nad njegovim 13-godišnjim sinom preuzeli su djelatnici šibenskog Centra za socijalnu skrb, a dječaku je određen privremeni boravak u Prihvatnom centru za djecu u Splitu.

Na traženje roditelja nastava u školi u Ražinama jučer je bila skraćena, no, kako se doznaje, u ponedjeljak će nastava biti održana redovno. Ravnatelj Osnovne škole Vidici, kojoj pripada područna škola Ražine, Darko Relja u ponedjeljak će se sastati s roditeljima. U vrijeme izgreda on je bio na putu.



Pročitajte više