Odabrali hrvatski biskupi: Evanđelje po seks guruu i pisma zaručnici kardinala Stepinca

"KUPI malu kartonsku kutiju, list svilenog papira u boji, bočicu ulja za masažu i prazan papirić za poruke. Umotaj kartonsku kutiju u svileni papir. Stavi bočicu s uljem u kutiju, a na papirić napiši sljedeću poruku: Poznajem izvrsnog masera.Za termin nazvati broj (napiši svoj broj telefona)", samo je jedna od "101 romantične ideje", koje kao poklon dijeli Ured za obitelj Hrvatske biskupska konferencije.

Ništa ne bi bilo čudno u "poklonu" vjernicima, da autor knjižice nije priznati seks-guru Michael Webb koji je mnogo poznatiji po knjizi o umijeću oralnog zadovoljavanja partnera kao i po idejama kako se sve pokućstvo može upotrijebiti u seks igrama.

Slikajte svoju golu ženu

Knjižica koju dijele hrvatski biskupi predlaže supružnicima da ukoliko imaju bilo kakvog umjetničkog dara da se priključe tečaju slikanja aktova, nakon čega bi, "kada steknu samopouzdanje", trebali zamoliti suprugu da pozira. Biskupi predlažu i noćno kupanje bez odjeće pri čemu treba paziti da vas nitko ne primijeti. Biskupi kroz knjižicu predlažu i kadu s eteričnim uljem kao i šetnju po kiši bez kišobrana i kabanice.

Kako je objašnjeno poklon je izdan u prigodi ulaska u tjedan koji će svoj vrhunac imati u nedjeljnom obilježavanju Svjetskog dana braka 2010, što je zapravo crkveni odgovor na komercijalizaciju Valentinova. Posebno je zanimljivo da biskupi pozivaju vjernike da provedu jednu od romantičnih ideja te da im o tome pišu pa i o svojim originalnim idejama.

Stepinčeva pisma zaručnici!?

"Za nadati se kako će očekivano širenje obilježavanja Svjetskog dana braka biti poticaj da se brak u hrvatskom društvu počne manje omalovažavati, a više cijeniti", poručuju hrvatski biskupi koji su tim povodom objavili i pisma blaženog kardinala Alojzija Stepinca koje je slao svojoj zaručnici.

"Mladi Stepinac – pisma zaručnici", naslov je knjige autora fra Ivona Ćuka koji se potpisao pseudonimom Dian Baton. U knjizi je objavljena korespondencija dvadesetpetogodišnjeg Alojzija Stepinca s Marijom Horvat, svojom zaručnicom. Tako uređenu građu fra Ivon je čitao u hrvatskom programu Radio Vatikana u razdoblju od 27. siječnja do 13. ožujka 1975. godine.

"Bio je to mladenački život – bez sjene, uzor mladog kršćanina svih vremena. Velikani se ne rađaju nego postaju, a Stepinac je bio velik davno prije nego što se to moglo vidjeti u punom sjaju, što pokazuju i ta sačuvana pisma", stoji u pogovoru knjige.

Pročitajte više