Odbijen zahtjev radikala za raspravu o Tadićevu opozivu

SKUPŠTINA Srbije u utorak nije prihvatila zahtjev Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja za stavljanje na dnevni red po hitnom postupku inicijative za opoziv predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Za stavljanje na dnevni red inicijative o opozivu predsjednika Tadića po hitnom postupku glasovali su samo radikali i zastupnici Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića (104 od ukupno 250 zastupnika), što nije bilo dovoljno da bi se inicijativa stavila na dnevni red sjednice koja je počela u utorak. Radikali su potom napustili sjednicu, ocjenjujući da je posrijedi "uskraćivanje prava zastupnicima da utvrđuju odgovornost predsjednika Tadića".

Inicijativu za opoziv predsjednika Borisa Tadića radikali su pokrenuli zbog njegova poziva kosovskim Srbima da sudjeluju na prošlomjesečnim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Zastupnici su, također, odbili prijedlog 13 zastupnika Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, da po hitnom postupku budu razmotrene izmjene Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih obitelji, kojima se predlaže da članovi ravnogorskog (četničkog) pokreta budu u pravima, kao borci protiv okupatora u Drugom svjetskom ratu, izjednačeni s pripadnicima partizanske vojske i Jugoslavenske vojske u zemlji.

Pročitajte više