Odluke Upravnog vijeća HZMO-a

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) priopćio je danas da je Upravno vijeće na prijedlog umirovljenika skinulo s dnevnog reda zahtijev Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) kojim se traži suglasnost za prodaju dionica više tvrtki iz portfelja Zavoda, jer se kao mogućnost predlaže da se dug umirovljenicima vrati putem dionica.

Zahtjev za prodajom dionica skinut je s jučerašnje sjednice Upravnog vijeća na prijedlog umirovljenika, a uz ubrazloženje da treba pričekati dogovor između Vlade i umirovljenika o načinu povrata duga, budući da se kao mogućnost predlaže vraćanje duga putem dionica javnih poduzeća i državne imovine osnivanjem umirovljeničkog fonda, navodi se u priopćenju HZMO-a.

Vraćanje duga preko fonda čiji će vlasnici biti umirovljenici, a u koji će biti uvrštene dionice koje kotiraju na burzi, dogovoreno je na današnjoj sjednici Povjerenstva za izradu zakona o povratu duga umirovljenicima.

Upravno vijeće HZMO-a na sjednici je raspravljalo i o godišnjem izvješću o radu za 2003., a iako je ocijenjeno stručnim, njegovo usvajanje je odgođeno dok konačno izvješće o tom poslovanju ne izradi Državni ured za reviziju.

Vijeće je dalo suglasnost za adaptaciju sistemske dvorane u Središnjoj službi HZMO-a, te suglasnost za nabavu informatičke opreme radi nadogradnje postojeće informatičke mreže.

Vijeće je Domu za djecu "Maslina" u Dubrovniku dalo u najam stan za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xmvr ysšh

Pročitajte više