Malo se zabunio: Darko Milinović pozvao glasače da ne glasaju za HDZ!

"KUKURIKU koaliciji 5. prosinca trebat će jako dobar 'pivac' da ih probudi iz sna o pobjedi, a pobijedit ćemo opet", oglasio se Božidar Kalmeta tijekom predstavlja HDZ-ovog izbornog programa u Zadru.

Od ministra prometa, naime, nismo već dugo čuli ni glasa, iako se radi o HDZ-ovcu koji je glavni za devetu izbornu jedinicu. Nakon silnih afera u HAC-u, ali i u drugim njegovim sektorima, koje su ga opteretile, Kosor ga je brižljivo skrivala od očiju javnosti. No, u Zadru to očito nije potrebno.

Kalmeta je tako pred egzaltiranim pristašama vladajuće stranke obećavao kako će HDZ pobijediti opet jer su "na čelu s Jadrankom Kosor odblokirali pregovore s EU, zaštiti državne interese, usput stalno trpeći uvrede i poniženja od strane onih koji jedino to znaju raditi".

Za Kukuriku koaliciju ustvrdio je kako je okrenula leđa Hrvatskoj, te da se radi o koaliciji koja je motivirana mržnjom prema HDZ-u i željom za vlasti.

Na skupu je, jasno, govorila i šefica HDZ-a Jadranka Kosor, a njezine iracionalne teze o jugoslavenskom neprijatelju te o uroti protiv HDZ-a nećemo po stoti put ponavljati.

Javio se i ministar zdravstva Darko Milinović. No, samo se izblamirao. Okupljene je, naime, pozvao da ne glasaju za HDZ.

"I za kraj, zašto nećemo glasati za Hrvatsku demokratsku zajed.., ovaj SDP?", povikao je Milinović, a zatim grešku pokušao ublažiti smijehom.

Od zbunjenih HDZ-ovaca potom je pobrao - pljesak.

Pročitajte više