Opačić poručila Mungosima: Ako pregovori s Polančecom ne uspiju, vršit ćemo politički pritisak

KOMERCIJALNE tvrtke čiji djelatnici imaju veće plaće od Mungosa, ne žele razminirati najteža i najopasnija minska područja, istaknulo je desetak pirotehničara koje je SDP danas primio u prostorijama svog saborskog kluba.

Pirotehničare su primili Milanka Opačić, Željko Jovanović i Ante Kotromanović. O kluba SDP-a zatražena je potpora u zahtjevima za isplatom zaostalih plaća pirotehničara i preimenovanje tvrtke u državnu agenciju za razminiranje. Preoblikovanje tvrtke osiguralo bi njezin opstanak i nastavak posla te redovite plaće.

Opačić je pirotehničarima poručila da na sutrašnjem najavljenom prosvjedu ispred Ministarstva gospodarstva, svoje probleme pokušaju riješiti s ministrom gospodarstva, Damirom Polančecom. Dodala je kako će im SDP-ova potpora slabo koristiti pored HDZ-ove većine u Saboru, koja ne uvažava ni jedan argument iz opozicije.

Pirotehničarima je poručila da ako sutra ne postignu dogovor s Ministarstvom gospodarstva, dođu ponovo u SDP. Ocijenila je sramotnim da netko radi tako opasan posao i za to ne dobiva plaću te je u slučaju neuspjeha u pregovorima Mungosa i Ministarstva, najavila i pomoć putem vršenja političkih pritisaka na vlast.

B.V.
Foto: Index

Pročitajte više